Sunday, 21 May 2017

FIRST IMPRESSION

Assalamualaikum 

( Strictly buka hati, buka minda post ini bukan tujuan membodek yer, ini adalah SHARING ! How & What is my first impression pada Doctor yang merawat kulit maira )


Mungkin yang dah lama jadi Facebook friends maira tahu, atau pernah terbaca maira ada post pasal ni. Maira TEKANKAN disini, maira share dari segi pandangan maira. Korang yang membaca, jaga hati. Kalau rasa-rasa akan ada jadi negatif terbit di hati, sila berhenti disini pembacaan sampai sini.
.
.
.
NAK BACA JUGAK ?
Okey lets get started !
.
.
.
Bermula 18 December 2016, Allah takdirkan maira menjejakkan kaki ke Estetika Medispa ( masa tu nama tempat masa buat rawatan ialah EM, now DERMALENE. So maira akan guna nama Dermalene ja la ye. Tak nak bagi korang confius ).
Tak payah duk tanya kenapa tukar nama, kalau rajin next post maira share hahhaha!

Masa dalam perjalanan ke Dermalene tu, maira sempat buat video, share dekat Instagram. Dapat banyak sangat respon. Ramai suggest ke klinik itu , klinik ini. Dekat Facebook pun ramai yang bagi suggestion. Maira hargai sangat-sangat. Kalau duit i berkepok masa tu i tak kisah je nak test kat klinik tu, klinik ini, mana yang menjadi. Haha ! Tapi sebab masa tu tengah duk kena kumpul duit nak kahwin jugak, so kena tunggu dulu. 

Jadi, ditakdirkan lah akhirnya, maira ke Dermalene, Shah Alam.( Atas sugegstion my super senior jugak ni sebenarnya). Masa tu memang tak pakai apa-apa kat muka, berbekal kan muka 'tauge' , muka tebal dengan jerawats tu maira masuk Dermalene. Muka malu giler tak payah cakap. Tak pakai mask masa tu, tutup muka pakai tudung je, buat macam mask.

Bila dah masuk tu, jumpa Dr.Alina, malu tahap ape tah, kena jumpa Doktor yang kulit flawless tahap hapeee tak tau ( hahahha). Seriously her skin, rasa nak gigit ! Kadang-kadang i was like, kenapa lah muka orang tu, orang ni tak da naik jerawat sebutir habuk pon eh? kuikuikui


Belanja gambar first time datang Dermalane. 
(Seriously jangan malu nak selfie, nanti suatu hari muka you dah okey, boleh buat kenangan macam i haha)


Masa masuk je, seolah-olah korang dilayan macam dah lama giler kenal tau ! Tak rasa kekok. Mula-mula rasa malu la. Kalau muka dah flawless, tak ada lah orang datang sini kan, of course muka ada masalah datang!haha.

PERTAMA KALI maira tengok cara Dr. Alina, maira tahu , dia NAK TOLONG ! Korang faham tak perkataan 'NAK TOLONG' instead of cara seorang doktor bila kita masuk,
"..bla bla bla cakap, " , Lepas tu, dah keluar ambik ubat, atau terus pergi buat treatment. Korang faham tak, perasaan korang dilayan macam dia sangat 'empathy' nak bantu kulit kita. Bukan fikir nak kaut untung semata ! Haaaa...paham tak kaut untung? Dia tak fikir dah semua yang lain, apa yang dia fikir customer + duit + treatment = DUIT . Korang faham tak maksud maira? Faham keeee? You got what i mean? Please lah tolong jawab ! Huwaaa

KENAPA maira cakap macam tu?

Sebab sebenarnya sebelum ni, sebelum breakout teruk ni maira pernah jugak la gi klinik kulit. You know, the feel, the situation atau 'feeling' bila berada dalam tu dia tu lain sangat ! Kau rasa semua concern pasal kau, ( of course mesti akan cakap iye lah customer kan). Tapi why tak rasa benda yang sama bila ke tempat lain?( DIINGATKAN SEKALI LAGI INI BUKAN POST BODEK !)

Korang faham tak kita boleh 'tengok' dari cara someone tu, macam mana dia care atau NAK TOLONG kita ikhlas atau tak ? Sini, soal bussiness letak tepi. That's why maira cakap dia passionate pasal skin. Bila korang berurusan dengan someone yang ada passion dalam sesuatu benda yang dia buat tu, 'benda' tu jadi 'sampai' pada kita tau. It's like in bussiness, bila korang berurusan dengan orang yang hanya pentingkan duit, pentingkan kedudukan dan sebagainya, korang akan rasa tak ikhlas, rasa tak dekat, rasa 'jauh'. Haaaaa....banyak perkataan yang buat dalam kurungan tu sebab ada maksud macam mendalam korang kena faham sendiri. Ada kat depan-depan i ni senang skit nak cakap! Hhahaaha!

So, disini apa yang maira nak sampaikan ialah Dr. Alina ikhlas nak MEMBANTU kulit maira. Sebab dia ada passion dalam benda ni. Bukan pasal bussiness semata. I can see that. Macam maira dalam bussiness myOrganic Loose Powder ni jugak, kalau maira tak ikhlas pasal benda ni nak SHARING dengan semua bahawa ada bedak yang bagus untuk orang kulit sensitif macam maira, ada bedak yang korang boleh pakai dan makeup hari-hari tanpa ada bahan terlarang, benda ni tak akan sampai pada orang kalau maira hanya pentingkan BUSSINESS semata-mata. Of course lah, kita tak mampu nak 'SAMPAIKAN' pada semua orang. Tapi kita cuba dan cuba. Nabi sendiri berdakwah pun bukan senang, bukan semua suka baginda, apatah lagi maira manusia biasa ! You got what i mean ? InsyaAllah hopefully.

Alhamdulillah (atas izin Dia jugak tau) , kulit maira sembuh. Sebab setiap penyakit itu ada ubatnya. Korang yang tak alami, atau tak berdepan dengan mereka yang alami masalah kulit macam ni, tak tahu betapa benda ni memberi impak dalam hidup dorang. Korang yang tak baca all the messsages yang maira terima tak tahu betapa ramai yang minta nasihat, dan sedih, alami masalah sama dengan maira.

Nampak benda ni simple. Yang tak alami, atau alami jugak, mungkin situasi korang berbeza dengan orang lain. Mungkin masa korang hadapi tu, ada support orang sekeliling atau bukan tengah berdepan dengan benda penting. Atau, tak semua orang kuat hadapi macam apa yang pernah awak hadapi waktu tu. Jangan bongkak, jangan rasa diri hebat . Jangan sedap kata, awak guna air wudhuk ja setiap hari. What do you mean? Awak nak kata kami yang naik jerawat banyak ni tak solat ke? Hebat ! Tahniah sebab kulit awak gebus-gembass..Semoga gebu-gembas dan sihat sejahtera selamanya..

Kami , atau maira sendiri tak rasa rugi atau sedih bila ingat balik dugaan yang dapat ni. Sebab apa, banyak HIKMAH yang maira dapat. Ingat, orang yang lagi banyak dapat dugaan tu lagi hebat tau ! Seolah-olah, 'hadiah' dari Allah, kita tak sedar. Salah satunya, kita boleh tengok dan nilai siapa kawan, siapa lawan. Siapa yang makin mendekat, siapa yang makin menjauh. Siapa yang memberi kata semangat, siapa yang asyik persoalkan sahaja tanpa hulur bantuan. Dugaan , Allah nak 'tapis' untuk kita. Okey ?

Siapa yang ada masaah macam maira, no worries. Maira masih ingat sangat kata-kata salah seorang yang DM maira dekat IG,
" Penyakit ni hanya temporary, ada ubat nya"

Jangan putus asa, maira tengok kulit masa breakout dulu pun macam give up atau senang kata 'lantak kau lah nak naik jerawat', kami yang pernah alami tu, bukan kami rasa down sampai nak bunuh diri( nauzubillah), kami masih teruskan aktiviti harian, cuma ada sesuatu yang buat kami rasa 'down'. Orang yang alami je faham dan tau.

Siapa yang nak buat rawatan, yang tanya maira tu. Memang maira hanya buat dengan Dr.Alina Hasni. Dia yang banyak bantu pulihkan kulit maira, dan staff Dermalene jugak . Thank you so much SEMUA


Belanja gambar masa soft launch Dermalene, Shah Alam . Masa ni tunggu untuk event start.


Kalau korang rasa post ni bagi semangat kat korang, rasa bagi manfaat, maira izinkan SHARE dekat FB @ mana-mana korang rasa diorang yang ada masalah kulit jugak tu KENA BACA ! InsyaAllah next time maira share lagi treatment apa yang maira buat kat sini, gambar progress.

THANK YOU !

Founder MOLP,
Maira



FB : myOrganic Malaysia HQ
IG : myorganicmalaysia
 ❤️




Thursday, 18 May 2017

7 TIPS BERHADAPAN DENGAN ORANG RAMAI MASA BREAKOUT

-SOON-
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.

GAMBAR BREAKOUT TERUK !

Assalamualaikum..

AMARAN !
.
.
AMARAN GAMBAR BUAT KORANG GELI !!
.
.
AMARAN LAST !!!

Okey korang memang nak tengok kan? Ini lah gambar maira breakout teruk bulan DISEMBER 2016. Gambar viral dekat Instagram tuh ? Haha !
 Maira tahu, lebih ramai yang hadapi masalah breakout ni sampai bertahun, sedangkan maira hanya sebulan lebih tu pun orang kelantan cakap rasa 'takdak aroh nok buat' . 
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
..1 ) Masa ni masih okey lagi, masih bersangka baik..anggap healing process




MAKEUP MASA AWAL-AWAL BOLEH TUTUP..Edit jugaakkk laarrr kann sikit, bagi tak nampak jerawat tuh...






Memang lepas tu, kalau malas nak makeup nak keluar kejap memang pakai mask je.




Gambar bawah ni memang dah tak dapat kawal breakout,makin hari makin teruk.



Try guna chrome filter pun not working anymoreeee....







Bayangkan i nak keluar jumpa orang boleh ke macam ni ? *sobs*


Masa dating malu yang amat, kita rasa tak keluar dating sebab malu sangat en.tunang (now husband) tengok muka.*down sgt* Tapi mujur dia tak pernah persoalkan. I LOVE YOU so much.

Ini macam fed-up, malas giler rase nak tutup ke, nak makeup ke. Keluar gi giant hypermarket macam ni, habis ahkak abang kaunter pandang. Kau rase?





Cuba peace ala Mira Filzah la.



Ni dah sampai tahap gatal giler, plus sakit ! *crying*




Love,
Maira





FB: myORGANIC malaysia HQ
IG : myorganicmalaysia

MACAM MANA BOLEH 'BREAKOUTS' TERUK MACAM TU ?

Assalamualaikum..

Alhamdulillah. Tahniah ! Korang dah follow post kedua untuk #ceritamaira . Amaran eh, post kali ni ter amat panjang nauzubillah . Sila bersedia. 

 Nak baca post yang pertama ? Klik SINI

Dah ready nak baca? Betul ada banyak masa ni ?

TAK MENYESAL ?

.
.
.
Okey, ni soalan yang maira selalu dapat :

"Maira pakai apa? "

"Maira makan supplements apa sampai breakout ? "

"Maira bagitahu lah apa nama produk tu, saya takut terguna produk sama
Maira saya pakai T*** , *a*** , bahaya eh ?"

"Maira jangan lah ambik sembarangan produk !"

Sis, i tak ambik sebarangan produk tau. I beli dekat Watson dan Guardian supplements tu. Just my 'bad luck ' kot, last minute pergi tukar brand supplement, last minute sebelum kahwin pergi tukar skincare, last minute pergi tambah macam-macam skincare ! 
Urghh!! My face loaded with so many 'high-expectation-flawless-skin-care-product !'

Nak kahwin uolls ! Kena lah melatops kan. ( Im sure, ramai bakal pengantin macam i, tak caye cuba tengok komen , haha!) Nak gi facial tak berani. Yes, maira sebelum ini, kurang berani sebenarnya nak pergi facial kecuali ada spa yang maira rasa diyakini. CONTOH yang recommended by someone yang maira kenal. Sebab takut dia picit-picit jerawat kita. Sebelum ni memang maira jenis yang ada jerawat, tapi tak lah seteruk masa 1 bulan sebelum kahwin tu.

Brand apa supplements tu ? Cukup lah kot maira cakap ambik EVENING PRIMROSE OIL (EPO). Kalau korang google, supplement ni dikatakan untuk kulit. Dia macam regulate hormon kita, yang jenis senang naik jerawat tu back to normal. So bila hormon dah okey, jerawat pun akan stop lah. ( konon lah harap masa tu kan ). Sebab sebelum tu maira makan brand Kordell, alhamdulillah okey je. Kena masa tu Kordell tu habis stok, ada BRAND B tu je, ada PROMO plak so girls ape lagi??? Kau grab 3 botol terus ! *RIP my 2nd & 3rd botol EPO*

Lepas tu masa tu jugak, maira ada tukar skincare 2 jenis kot dalam 2 bulan. 2 months before kahwin guna brand local. TAK PAYAH TANYA BRAND APA plis? Rasanya korang tahu kot., yang orang duk share dekat FB semua tu. Tolong percaya, jangan duk nak 'HUSNOZZON' sangat. Ingat Allah bagi kita perasaan was-was tu kira hadiah tau. Kalau korang tak ada rasa was-was, habis dah lama kau kena kebas dengan pencuri, rumah keluar hari-hari tak payah kunci gate boleh?
Itu contoh...

Google bahan-bahan produk kosmetik merbahaya. Kalau ada keluar dalam list tu, bagus korang cek. Walaupun korang cek ada KKM, jangan duk sedap hati cakap bebas kimia. Sebab ?
Kau ingat nak mintak NOT KKM tu, dorang kena hantar sample cek dekat lab ke? TAK OKEY !
Cara dapat KKM owner product cuma perlu hantar list of ingredients pada KKM, melalui online! Kau rasa diorang nak letak ke dalam list tu bahan-bahan yang mercury, hydroquinon dalam list tu? Menempah maut bisnes tu namanya...



Sumber : THE REPORTER

Kenapa diorang kena letak bahan terlarang eh?
Tanya diri kita sendiri, kalau pakai produk 2, 3 minggu tak ada perubahan kau hangit tak? Bukan kata 2,3 minggu, 2 hari pakai tak ada result pun kau dah gelabah cakap produk tu menipu ! 
So, nak suruh cepat nampak putih, cepat putih macam kulit berkilat gi bawah sinaran matahari jadi merah macam udang kena bakar tu, diorang letak lah bahan terlarang. So, bila dipakai customer akan suka, 
" eh, produk D menjadi lah ! I pakai kulit i jerawat hilang, kulit i jadi putih cerah berseri !"

Maaf, bukan korang, bukan maira lah. customer dari negeri Zamarud. Korang nak tahu macam mana dia buat kulit jadi cerah berseri dengan bahan merbahya tu, nanti lah maira share.
"Kenapa maira guna produk-produk ni eh? Takkan tak tahu?"

Tak, maira tak guna produk-produk dalam surat khabar atas tu ( hampir je ). Maira pernah guna macam-macam produk local dulu. Sejak zaman belajar ! Masa tu tak tahu sangat kan pasal bahan-bahan dalam produk ni. Apa yang merbahaya. Ada satu produk tu maira guna, memang flawless gilerr. Siapa budak-budak final year dengan maira tahu la muka maira masa tu, flawless bak hang !

Lepas setahun guna, habis belajar tu ada keluar lah article dekat FB. Makin sehari makin ramai yang share macam mana nak cam produk yang ada mercury atau bahan merbahaya ni.  Masa tu husnozzon ( bersangka baik ) lagi. Lepas tu memang serious tak berani dah. Korang nak tahu ciri-ciri krim mengandungi mercury ?  

Lepas tu ada jugak try produk tempatan lain. Sebab masa tu macam tak serik kot sebab naik sikit-sikit jerawat. Tak pernah sampai seteruk sebulan sebelum kahwin hari tu. Mungkin disebabkan penggunaan yang dah bertahun-tahun sejak dari zaman uni, muka maira dah jadi sensitif yang amat. So, sampai sekali tu dah stop dan TAK NAK local product. Tup-tup nak kahwin hari tu entah perasaan hantu mana berbisik dihati kecil murni ini, suruh try satu produk yang dikatakan selamat Guna bahan-bahan natural. Produk tu dijual di merata-rata tempat jugak. 

Lagi satu, bila orang complain pasal produk kan, mesti akan cakap itu yang tiruan. Padahal ramai yang cakap beli dari AGEN SAH ! Please lah owner produk..TELUS ! Tapi kesian kalau owner sendiri pun tak tahu apa PENGILANG / YANG HANDLE tu letak dalam produk tu. Apo nok dikato ?

Ada yang betul-betul TELUS. TAK SEMUA, tapi berapa kerat sangat yang betul-betul selamat dari bahan-bahan merbahaya ? Ada je produk tempatan yang selamat, tapi maira pun tak tahu nak suggest korang yang mana. Sorry ! Contoh banyak jer, cuma maira tak berani nak suggest. Maaf ya yang minta suggestion tu. Kalau nak tahu cara maira, boleh tengok tekan link post bawah

FASA PULIHKAN PARUT DAN MAINTAIN MUKA.

Maira percaya ada produk tempatan yang bagus, contoh SENDAYU TINGGI. Maira percaya produk tu sebab dia ada kilang sendiri. So semua dipantau sendiri oleh onwer product. Tak banyak produk local yang ada makmal dan kilang sendiri untuk produk mereka. Kang ade plak cakap,
"kilang sendiri lagi lah senang nak buat suka hati masuk barang terlarang, orang mana tau?"
Eh, awak ni jangan lah terlebih syak wasangka plak. Selidik, tengok la betul-betul.
 Banyak yang bagi duit, bagitau nak jenis macam mana , nak apa terus siap. Tak tahu macam mana process, apa yang diletak. Krim siang JENAMA 1 , 2, 3, 4,10 sama je. Beza dia tukar warna tu sikit, bekas dan packaging .  Atau senang cerita krim kilo.

Lagi satu produk yang maira percaya ialah MAMADIL. Puan Dila Mubarak tu owner MAMADIL. Dia memang boleh meyakinkan customer sebab dia tunjuk kilang tu. Rasanya testimoni dia pun ramai. Owner dia lembut cantik ngat-ngat tau !hehe .Hai Puan Dila, puan baca tak ni ? 

Lambakan produk putih 3 saat, ya Allah hai..Macam mana lah boleh terhasil benda tu. Memang terbukti berkesan, memang putih 3 saat. Tapi korang tak ada rasa sangsi ke apa benda dia letak ? Seriously ada yang beli. Lagi satu, yang nak jadi agen sesuatu produk tu, tolong lah selidik betul-betul. Korang guna dulu, baru jual pada orang. Jangan simply nak jadi agen sebab dijanjikan margin keuntungan tinggi, atau produk tu famous , senang jual ? Hmm...


Okey,...Habis dah ! Kenapa , ingat panjang lagi eh ? Kuikui. Gurau je, tak ade lah sampai 300 muka surat pon. Dah boleh buat novel lah kalau macam tu. Tapi , disini nak cakap jangan jadi macam maira. Untung dapat jadikan maira sebagai pengajaran buat korang. Silap maira dulu ialah, bersangka baik ingat 'healing process' , lama-lama tengok lah apa jadi. Astaghfirullah.

Terima kasih la korang sudi baca panjang-panjang ye. Entah kalau ada tersalah kata kat entry yang ni, mohon maaf. Ada persoalan nak tanya ? Leave a comment, insyaAllah maira reply.

Founder MOLP,
Maira 

FB: myORGANIC Loose Powder
Instagram : myorganicmalaysia

DAH TERHANTUK BARU TERNGADAH KAN MAIRA ?

Assalamualaikum..

Macam mana kulit hari ni , sihat ? 
Kau ingat kau doktor kulit ke maira? haha ! Masa maira dah sembuh tu, maira banyak juga sharing dengan yang direct mesej, tanya pasal rawatan dan tips. Maira share apa yang doktor kulit maira dah bagitahu pada maira. Selebihnya, memang korang kena buat rawatan sendiri. 

Antara nasihat maira, jangan bergantung sepenuhnya pada produk untuk cure kulit yang dah tahap parah ( macam maira lah contoh nye, tak payah ambik contoh lain )

Silap maira masa breakout hari tu ialah, terlalu bersangka baik. Iya, jangan buat dan jadi macma maira. Bagus tau maira breakout ni ( dah kenapa breakout baguss???), 
banyak dapat maira bagi sebagai pengajaran pada korang. 
Maira duk ingat masa tu healing process lah, kejap je kot. Lepas ni okey kot. Banyak 'kot', ingat 'kot' tu boleh bagi cerah masa kahwin tengok-tengok hambekk kau !!!

Sampai satu tahap rasa gatal yang amat baru maira decide untuk ke klinik, jumpa doktor pakar kulit. Itypun atas suggestion seorang senior SCIPP dulu. Sebelum ni ada la usha tengok kan, tapi takut nak gi. Duit pun masa tu kena saving banyak nak guna buat kahwin. Pakat cakap gi klinik kulit, habis tu kahwin nak jamu orang makan pasir ke ? huhu. Maira faham sangat perasaan korang especially student, yang nak sangat buat rawatan kulit tapi takut nak pergi sebab takut mahal, tak ada duit kan?


Lepas dah buat rawatan semua, sekarang baru macam TERLEBIH BERHATI-HATI dalam pemilihan produk. Dulu, agak berhati-hati, tapi masih terjebak jugak dengan iklan dan produk lambakan iklan  famous. Lagi sekali ingatkan, JANGAN JADI MACAM MAIRA. Yang dah lepas tu dah la kan, tap payah la korang nak kutuks i *nanges* . 

Agak-agak selagi tak kena teruk macam tu, selagi tu duk cuba macam-macam produk. Wanita dan kecantikan memang tak dapat nak elak. Cakap lah tak kisah macam mana sekalipun, diorang cukup take care dan concern pasal kecantikan diorang. Orang-orang sekeliling, tunang pakwe tolong bagi support sepenuhnya. JANGAN TANYA ! Jangan dia dah peloles nanti kau pulak yang 'meroyan'. Melopong sorang-sorang tepi bucu katil menyesal.

Lagi satu nak pesan, jangan pandang rendah atau kutuk diorang yang breakouts. Jangan duk cakap padan muka, sapa suruh pakai produk itu ini. INGAT ! Jerawat bukan naik sebab pakai produk aje tau, banyak faktor lain contoh hormon. Silap hari bulan, tetibe hormon kau tertukar kutub utara kutub selatan, haaaaa rasa lah betapa down dan seksanya perasaan sakit muka naik jerawat ! Baru haruuu nak cari orang yang dah sembuh tu tanya camana nak cure jerawat.


Love,
Maira


FB : myORGANIC malaysia HQ
IG : myorganicmalaysia



5 TIPS KUMPUL DUIT NAK BUAT RAWATAN KULIT.DI DERMALENE

-SOON-
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

CIRI-CIRI PRODUK ADA MERCURY

     -SOON 2-


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.

3 CARA BAHAN MERBAHAYA BERTINDAK KE ATAS KULIT

                                                                               -SOON !-

Wednesday, 17 May 2017

2 BULAN AMBIK MASA REPLY 200 LEBIH DIRECT MESSAGE !

Assalamualaikum,

Sihat tubuh badan ,akal fikiran, dan hati ? Alhamdulillah kena ucap syukur setiap hari, di awal pagi. Tak kisah lah apa cerita korang semalam, yang penting setiap hari bangun pagi. Its a new fresh start ! Itu yang korang, dan maira kena pegang. Allah dah bagi kita bernafas lagi hari ni kan?

Sebelum ni  maira selalu share dekat my instagram Nurul Nabila Humaira . Mula-mula share gambar masa breakout teruk tu, tak sangka akan dapat respon dari RAMAI ORANG ! Seriously, you can't imagine berapa ratus dalam masa dua hari yang DM dekat Instagram maira, tak masuk yang followers naik 2k in 3 days ! *tipu berdosa* Haaa..boleh lah korang buat TIPS NAIKKAN FOLLOWERS !

Kenapa ambik masa sampai 2 bulan nak reply semua mesej tu? Sebab masa tu maira tengah buat persiapan nak kahwin. So busy dengan meniaga lagi. Yes, masa tu maira meniaga Nasi Kerabu Golok! So memang penat serious , nak reply semua. I bukan retis uolls, So 'message shock' sikit lah kan.

Ramai tanya macam mana maira boleh confident nak share gambar tengah breakout kan? Rasa cantik sangat ke nak share gambar tengah breakout ? kah !kah ! Sebenarnya tengok muka sendiri pun geli yang amat tau tak ?! Hadoi, do you think i confident enough ke? I decide untuk share gambar tu, bila i dapat macam 'harapan' . I know this is temporary !

You know what, i scroll , read , dan reply semua yang DM dekat instagram. Ada yang makan masa selepas sebulan baru sempat reply. Im so sorry girls ! Bila baca tu kan, ramai yang bagi cadangan klinik, cadangan produk, nak bagi FREE produk, bagi nasihat , bagi cadangan skincare routine.

Benda paling maira rasa touching kan, dan buat rasa nak nangis, pakat sharing atau 'empathy' seolah-olah maira ni dekat dan rapat sangat dengan diorang ( read macam nak hug sorang-sorang ) .I feel so blessed, rasa sangat disayangi dan ramai prihatin sangat dengan masalah kulit maira. Ada jugak yang share bagi harapan, ayat-ayat diorang like maira ni adik, kakak atau anak diorang .

"THOSE YANG MESSAGE MAIRA BAGI KATA-KATA SEMANGAT, I REALLY APPRECIATE IT,YOU KNOW WHO YOU ARE 💟"
Hanya Allah mampu balas.



Gambar : Ini maira pick random antara mesej yang diorang bagi. Banyakkk sangat !


Ada yang tengah hadapi masalah sama macam maira pun ramai mesej. Minta nasihat macam mana nak confident untuk keluar jumpa orang tengah breakout, minta maira share kalau ada jumpa cara untuk ubati breakout . Ramai mengadu sebab salah guna produk tempatan. Maira tak berani nak mention, kang nanti kena saman uolls nak tolong bayarkan ke ? Haha! Cukup korang tahu dan kena ada rasa was-was dengan produk yang entah dari mana atau berlambakan di merata tempat. Ingat ! Famous tak semestinya bebas bahan kimia merbahaya ! Jadi bijak , jangan mudah terpengaruh sangat dengan iklan .

Masa mula-mula tu tak berani nak share dekat Facebook sebab macam malu. Instagram dia lain sikit. Kan? Kalau facebook rasa macam 'terbukak' tak tahu why. Kalau share dekat instagram macam rasa 'selamat' sikit. Tapi itulah, cuba jugak habiskan reply mesej tu sampai lah lepas kahwin bulan January 2017 . Ada berbaki yang belum reply.

Terima kasih korang tips. Yang tak ter reply, maira minta maaf sangat-sangat. Tapi maira appreciate korang sanggup nak DM maira semua tu . Ada yang boleh maira amalkan, maira buat. Ada yang maira tak berani doktor kulit maira tak bagi, maira tak buat. I trust my doctor ! InsyaAllah.

Siapa nak sambungan #ceritamaira ? 

Follow by Email

Total Pageviews